Veelgestelde vragen
Omdat uw tijd kostbaar is, hebben wij hieronder op de meest voorkomende vragen een antwoord gegeven. Staat uw vraag hier niet bij? Gebruik dan het contactformulier.
Kosten & abonnement

Wij bieden dit voordelige instap abonnement, zodat iedere praktijk de toegevoegde waarde van Dentalcast kan ervaren. Door zelf 30% van de video’s te vullen met informatie over tandheelkundige merkproducten, krijgt u deze hoge korting. Indien u hier niet voor kiest is de korting niet van toepassing. U kunt iedere 6maanden wijzigen.

Ja, als onderdeel van het standaard bestelproces kunt u Dentalcast gedurende 14 dagen op proef nemen. Het abonnement wordt niet voortgezet als de mediaspeler onbeschadigd en in originele verpakking (incl. opvulpapier) binnen deze termijn wordt teruggestuurd. Tevens stuurt u ons een mail. U zit daarna nergens meer aan vast.

Nee, de naam mediaspeler is misleidend. Het is namelijk geen consumenten mediaspeler. Net zo min als een tandheelkundig implantaat niet te vergelijken is met een eenvoudige schroef.

Er is altijd een 14 dagen proefperiode (gaat direct na levering van de mediaspeler in). Daarna is de looptijd van het contract 24 maanden en wordt automatisch met eenzelfde periode verlengd. De opzegtermijn van het contract bedraagt 3 maanden en kan alleen schriftelijk plaatsvinden met het daartoe bestemde opzegformulier.

U kunt iedere LCD TV gebruiken, zo lang deze maar over een HDMI ingang beschikt. Dit is in 99% van de gevallen zo.

Ja, indien u voor deze optie kiest, wordt de mediaspeler inclusief alle benodigde kabels geleverd: 5 meter UTP-kabel (internet) + 3 meter HDMI (beeld) + stroomkabel.

Systeem & Installatie

Nee, de installatie van de mediaspeler is net zo eenvoudig als die van een dvd-speler. De mediaspeler is Plug & Play. Bekijk hier onze installatie video’s.

Simpel, gewoon de meegeleverde kabels op de mediaspeler & LCD aansluiten. U ontvangt hiertoe een overzichtelijke installatiehandleiding. Bekijk hier onze installatie video’s.

Bij voorkeur achter de LCD. Het is belangrijk dat de ruimte achter uw LCD tot de muur minimaal 4cm is (dikte mediaspeler) en er in hoogte nog 18cm (hoogte mediaspeler icm wifi antenne) over is.  Of boven het systeemplafond, zie image: Installatievoorbeeld: LCD met muurbeugel + mediaspeler boven systeemplafond. Kabels lopen dan via een kabelgoot. Bekijk hier onze installatie video’s.

Nee, de mediaspeler is namelijk in 99% van de gevallen Plug & Play. Dit betekent dat u hem zo in uw netwerk Plugt. Bekijk onze installatiepagina voor meer informatie. Klik hier.

Ja, Wifi behoort tot de mogelijkheden (extra betaalde optie). Kanttekening: draadloos internet (Wifi) is ten opzichte van een vaste aansluiting soms iets instabieler. Het kan dus zijn dat de verbinding wegvalt. U dient de mediaspeler dat uit/aan te doen en mocht dit niet helpen, dan dient u de verbinding weer handmatig te herstellen. Zie onze installatiepagina voor meer informatie. Klik hier.

Uw abonnement wordt net als alle voorafgaande jaren halfjaarlijks geïncasseerd. U ontvangt per email uw factuur.

Storing & defect

 • We werken met Flash. Bij sommige browsers (bijv Firefox) moet deze handmatig geactiveerd worden. Zie onderstaand hoe dit te doen.

 • De LCD staat niet op het juiste inputkanaal. Wij verwijzen naar de handleiding van uw LCD om na te gaan op welk inputsignaal de LCD moet staan.
 • Los zittende strekkers. Druk alle stekkers goed aan.
 • De mediaspeler is OFFLINE en dus niet (meer) verbonden met uw internet.

In slechts 2% van de gevallen komt dit door een defect in de mediaspeler.

help you recognize your inner voice of insecurity, which can often lead to misguided decision-making. By encouraging you to be self-aware, you will make informed decisions based on unique perspective and values, keeping you safe from wrong advice. 

U dient de mediaspeler dat uit/aan te doen en mocht dit niet helpen, dan dient u de verbinding weer handmatig te herstellen door de installatie stappen opnieuw te doorlopen. Zie onze installatiepagina voor meer informatie. Klik hier.

Als u zeker weet dat de mediaspeler defect is (2% van de gevallen), dient u deze voor reparatie aangetekend per post naar Centomedia,T.a.v. DentalCast. Onderwerp: reparatie, Industriezone Ravenshout Z8 8026/ Industrieweg 83 – 3583 Paal-Beringen – Belgium toe te sturen. Indien u beschikt over onze “Storingsdienst + (3jr) Garantie & Omruilservice” ontvangt u binnen 5 werkdagen een nieuw exemplaar. Indien u niet over deze dienst beschikt, zullen wij de reparatie van de mediaspeler in behandeling nemen. Reparatiekosten brengen wij met een maximum van euro 150 per gebeurtenis in rekening. U krijgt hierover vooraf bericht. Reparatiekosten die vallen binnen normaal gebruik en binnen een periode van 2 jaar, worden niet in rekening gebracht. Gedurende de reparatieperiode blijft u het abonnementsgeld verschuldigd.

Ja, er zit standaard 2 jaar garantie op. Dit betekent dat reparatiekosten die vallen binnen normaal gebruik en binnen een periode van 2 jaar, niet in rekening worden gebracht. Overige reparatiekosten en reparatiekosten buiten de periode van 2 jaar brengen wij met een maximum van euro 150 per gebeurtenis in rekening. U krijgt hierover vooraf bericht. Gedurende de reparatieperiode blijft u het abonnementsgeld verschuldigd. Als onderdeel van onze “Storingsdienst + (3jr) Garantie & Omruilservice” kunt u deze periode verlengen tot maximaal 3 jaar.

Overig

 • Hij is gekoppeld aan onze online videobibliotheek en overal ter wereld via internet op afstand bestuurbaar.
 • Er hoeft geen software of ander programma (Cd-rom) door u te worden geïnstalleerd (er is geen computerkennis vereist)
 • Er is geen virus software met ingewikkelde updates nodig.
 • Zelfs in geval van een netwerkstoring, blijft de mediaspeler gewoon de video’s afspelen. Uw patiënten hebben hier dus op geen enkele wijze last van.
 • De mediaspeler herstart zeer snel in geval van een stroomstoring. Dit in tegenstelling tot standaard computers, die uw actie vereisen ( invoer gebruikersnaam + password).
 • Er kan gedurende een zeer lange periode (tot wel 3-7 jaar) continue video’s worden afgespeeld.
 • Er is passieve koeling. Standaard computers zijn actief gekoeld. Dit betekent bewegende delen, wat de levensduur verkort.
 • De mediaspeler heeft geen consumenten harddisk, maar een geschikt voor industriële toepassingen (cruciale systemen binnen banken, vliegvelden). Ook dit betekent weer een langere levensduur en geen overlast (storingen).
 • De mediaspeler is instelbaar t.a.v. de te gebruiken bandbreedte voor het “downloaden” van de Dentalcast video’s. Hierdoor wordt uw netwerk minimaal belast. Dit in tegenstelling tot standaard computers, waarbij bestanden volledig worden gedownload en uw gehele netwerk trager wordt.
 • De mediaspeler is “backwards compatible”. Dit betekent dat zolang dat de mediaspeler functioneert u deze voor Dentalcast kunt gebruiken (incl. alle toekomstige upgrades). Dit in tegenstelling tot standaard computers, waarbij oudere modellen veelal nieuwe toepassingen of softwareprogramma’s niet aan kunnen. In dit geval wordt u gedwongen weer een nieuwe computer aan te schaffen.

Dit is de online omgeving waar u via internet op een gebruikersvriendelijke manier uw eigen Dentalcast uitzending samenstelt. Na het samenstellen van de uitzending wordt automatisch via internet een signaal naar de mediaspeler gestuurd, waarna deze de uitzending afspeelt. De mediaspeler wordt dus op afstand bestuurd.

Ja, als praktijk kunt u meerdere mediaspelers afnemen (verschillende uitzendingen) of 1 mediaspeler koppelen aan meerdere LCD’s (dezelfde uitzending). Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Als de praktijk verhuist, bent u er verantwoordelijk voor dat Dentalcast mee verhuist en na de verhuizing net zo functioneert als voor de verhuizing. Omdat Dentalcast Plug & Play is, levert dit nooit problemen. Als de praktijk onverhoopt binnen twee jaar stopt met zijn activiteiten, zien wij dit als het opzeggen van het contract en gelden de normale regels t.a.v. opzegging.

Support Desk

Ons technische support team helpt u graag verder bij technische vragen of indien u een storing heeft.   Gelieve altijd eerst na te gaan of uw Dentalcast mediaspeler connected (verbonden) is. Zie bijgaande video.

Indien uw mediaspeler disconnected is, herstel dan eerst de verbinding. Hoe? ZIe installatie

In geval van een échte storing gelieve altijd uw klant of DVI of Dentalcast nummer te vermelden. Wij kunnen u dan sneller en beter van dienst zijn en een volledige klant-historie aanleggen.

U kunt een email sturen naar support@centoview.com

Selecteer item